אין לי מושג למה ואיך, הרי הם משתמשים באותם פולי הקפה הקיימים בעולם, הם משתמשים באותן מכונות הקפה המשובחות שמשתמשים כולם, אז איך? אולי זה המים, אולי הבריסטה, אולי האוירה. מה שבטוח שאין ספק לגבי טיב ואיכות האספרסו באיטליה.
אז איך שותים באיטליה קפה? המקומיים קמים בבוקר ויורדים לבית הקפה הקבוע, הבריסטה כבר מכיר אותם ויודע שמה שהלקוח שלו רוצה עכשו זה בדיוק מה שכולם רוצים: קפה!. קפה באיטליה הכוונה לאספרסו. אם תרצו להראות מקומיים, בקשו את הקפה שלכם ושתו אותו בעמידה ליד הדלפק.
הבריסטה במיומנות וזריזות טוחן מנת קפה קלוי במקום, דוחס אותו לכלי ומכניס אותו ל-מכונות קפה, רחש המים המבעבעים וריח הקפה מסמן לך שעוד רגע זה מגיע, כוס אספרסו קטנה אבל איזה אספרסו. שותים בעמידה ורצים לעבודה.
במשך היום עוד תיכנס לבית הקפה לקפוצינו או אולי ללאטה, ובכל פעם תחכה לשמוע את הרחש הבוקע ממכונת הקפה. ההתלבטות תהיה שם כל הזמן, לשתות קפוצינו או לחזור חזרה לאותה מנת אספרסו מדהימה.
אגב, אם כבר איטליה אז חייבים, אבל חייבים, לנסוע או יותר נכון לשוט לסלינה הנמצאת באיים הליפאריים בסיציליה, ולהזמין מהקיוסק הנמצא ממש קרוב לנמל גרניטה אספרסו. כזה דבר לא תמצאו בחיים שלכם בשום מקום אחר. זהו המשקה הטוב ביותר הקיים עלי אדמות. (אגב, אין הרבה מה לעשות בסלינה חוץ מהגרניטה קפה – אבל שווה!).
אז ביקור באיטליה זה גלידה טובה, פסטה משובחת וקפה איכותי וטעים שמשאיר למבקר טעם של עוד.
חברת אריאל בן-נון בע"מ משווקת ומפעילה מגוון מכונות קפה ומכונות אוטומטיות לטחינת פולי קפה ואלו מהדגמים החדישים ביותר. חברתנו עובדת עם מכונות קפה מדגם נקטה ומתמחה בהפעלה ותחזוקה של מכונות אלה. ברשותנו מחסן חלקים עם מלאי גדול וזמין המאפשר לנו רמה גבוהה של תחזוקה ופתרון מידי של כל סוגי התקלות במכונות .